Potrebujete rýchlu radu? Ozvite sa nám na +421 902 670 377 alebo napíšte nám!

Aká je pravda o poistnom plnení pri poškodenom čelnom skle?

| Author: Štefan Lazorčák

Čítali ste alebo ste sa dopočuli o tom, že PZP nekryje poškodenie čelného skla? 

Po internete kolujú zavádzajúce články týkajúce sa posledného stanoviska Najvyššieho súdu SR vo veci poskytovania poistného plnenia za poškodené čelné sklo. Mnohé príspevky však neobsahujú úplne pravdivé informácie, a preto sme sa rozhodli uviesť túto problematiku na pravú mieru.

Možno ste sa tiež dočítali alebo dopočuli, že pripoistenie čelného skla Vám netreba, lebo je to vraj zbytočné? Pozor na to, pretože v skutočnosti to nie je pravda.
 

Ak poznáte vinníka, poškodené čelné sklo Vám poisťovňa musí preplatiť z PZP vinníka (škodcu). Odškodné dostanete od poisťovne, v ktorej má vinník uzatvorené PZP.
 

V takýchto prípadoch platí jediná výnimka, kedy poisťovňa plnenie zamietne, a to vtedy, ak sa jej dôveryhodným spôsobom podarí preukázať, že škodová udalosť nemohla mať taký priebeh, aký udávajú poškodený a vinník. Zväčša však ide o prípady, ktoré nemajú ďaleko k poistným podvodom.

Často sa však stáva, že aj keď sa poistná udalosť stala presne tak, ako ju popísali účastníci, teda škodca aj poškodený, poisťovňa plnenie zamietne. 

Klienti si častokrát mylne myslia, že tieto peniaze nevymôžu, no opak môže byť (a s nami aj je) pravdou. Náklady na právne zastupovanie vo finálnom výsledku (prehratom súdnom spore) musí zaplatiť poisťovňa.

Práve s takýmito prípadmi Vám pomôžeme v bezplatnej právnej poradni a bezplatne posúdime Váš nárok na poistné plnenie. Kontaktujte nás na info@advbiznis.sk alebo na tel. čísle 0902 670 377.

V prípade, že máte podobnú skúsenosť so zamietnutým poistným plnením alebo chcete viac informácii o tom, s čím všetkým Vám dokážeme pomôcť, kontaktujte nás.


Povedzte o tom svojim známym

Komentáre k článku
Súvisiace články
Všetky práva vyhradené © 2024 advholding.sk