Potrebujete rýchlu radu? Ozvite sa nám na +421 902 670 377 alebo napíšte nám!

Ako na správne poistenie dieťaťa?

| Author: Katarína Petríková

Uzavretie poistenia pre naše ratolesti má podstatné odôvodnenie - pri deťoch hrozí vyššie riziko úrazov a ochorení.

Pred uzatvorením poistenia zvážte, čo od neho očakávate. Poistenie môže ponúknuť nielen finančnú ochranu v prípade choroby či úrazu dieťaťa, ale aj kapitál pre jeho osamostatnenie. 

Najlepšie je uzatvoriť poistenie čím skôr. Väčšina poisťovní umožňuje vstup dieťaťa do poistenia už medzi druhým a šiestym týždňom po narodení.

Správne nastavenie je kľúčové 

Najlepším riešením je zvoliť si mix poistení, kedy s k primárnemu typu poistenia volia ďalšie vhodné pripoistenia. Najvyhľadávanejšou kombináciou je poistenie rizika úrazu a rizika ochorenia na závažné choroby, ktoré dokážu poriadne zaťažiť rodinný rozpočet. Taktiež existuje aj poistenie rodičov vo forme sirotskej renty alebo oslobodenia od platenia v prípade poškodenia zdravia a smrti rodiča. 

Okrem správneho nastavenia poistného produktu je dôležitá aj jeho variabilita, teda možnosť meniť výšku poistného alebo zahrnúť do poistenia aj iné riziká, ktoré sa budú meniť podľa veku dieťaťa. Ak bude dieťa staršie, umožní Vám to zohľadniť v poistení jeho voľnočasové aktivity či rizikové športové záľuby. 

Pri poistení dieťaťa však mnohí zabúdajú na to, že najväčšou poistkou pre dieťa je rodič. Chybou je aj to, ak je detské poistenie uzatvorené na vyššiu poistnú sumu ako poistenie rodiča. Pri stanovení poistnej sumy zohľadňujte aktuálnu výšku príjmu a sumu finančných nákladov spojených s udalosťou, pre prípad ktorej chcete seba a dieťa poistiť. Aj pri detskom poistení treba myslieť na to, že ide o dlhodobý finančný produkt. Ak budete meniť poisťovňu každý rok alebo dva, stratíte značnú časť hodnoty svojich peňazí.


Povedzte o tom svojim známym

Komentáre k článku
Súvisiace články
Všetky práva vyhradené © 2024 advholding.sk