Potrebujete rýchlu radu? Ozvite sa nám na +421 902 670 377 alebo napíšte nám!

Chcete získať výhodnú hypotéku? Spolupracujte s odborníkom

| Author: Katarína Petríková

Hypotéka napomáha splniť si sen o vlastnom bývaní. Hoci je to záväzok na niekoľko desiatok rokov a jej správne nastavenie je veľmi dôležité, viacerí sa domievajú, že služby hypotekárneho špecialistu nepotrebujú. Je to ale naozaj tak?

Existuje viacero dôvodov, pre ktoré je lepšie vybavovať úver s hypotekárnym špecialistom.  

1. Mnohí žiadatelia argumentujú tým, že hypotéka vybavená na vlastnú päsť bude lacnejšia, pretože do nej nebude započítaná provízia pre sprostredkovateľa. Áno, hypotekárny špecialista dostáva za sprostredkovanie províziu, no vypláca mu ju banka zo svojho zisku. Znamená to, že provízia nemá na vašu hypotéku žiaden vplyv. 

2. Na slovenskom trhu pôsobí viacero bánk a každá z nich má pri poskytovaní úverov svoje vlastné pravidlá. V jednej môžu klientovi hypotéku bez problémov poskytnúť a bude u nich považovaný za vip klienta, v druhej môže dostať horšie podmienky a tretia jeho žiadosť zamietne. Klient sám nevie, aký je jeho profil, a preto ani nemôže vedieť posúdiť, v ktorej banke má šancu získať hypoteku. Pri samostatnom vybavovaní hypotéky preto klienti skúšajú šťastie a podávajú žiadosti vo viacerých bankách, čím si ale narobia viac škody ako úžitku. Každá žiadosť o hypotéku sa dostáva do úverového registra, čo v prípade zamietnutej žiadosti znamená negatívny záznam v registri klienta. Ľahko sa tak môže stať, že aj keď klient nakoniec podá žiadosť v tej správej banke, hypotéka mu nebude poskytnutá práve kvôli viacerým negatívnym záznamom, ktoré zhoršujú jeho dôveryhodnosť. 

3. Skúsený hypotekárny špecialista spolupracuje s viacerými bankami a vyzná sa v ich produktoch aj podmienkach. Pri hľadaní najvýhodnejšej hypotéky analyzuje množstvo faktorov, ako napr. finančnú situáciu klienta, jeho vek a vzdelanie, účel úveru, LTV, DTI, vhodnú fixácia, výšku úroku... Klient bez potrebných znalostí nevie tieto faktory správne vyhodnotiť a orientovať sa v nich. Ak však bude spolupracovať s odborníkom, nemá sa čoho obávať.

4. Veľkou výhodou spolupráce s hypotekárnym maklérom je tiež šetrenie času. Počas pracovného týždňa nemá zamestnaný človek voľný čas na návštevu bánk, zisťovanie potrebných informácií a následnú analýzu jednotlivých ponúk. A ak by sa náhodou čas našiel, ako laik nevie, na ktoré faktory je dôležité sa zamerať. Skúsený špecialista sa vo všetkých parametroch vyzná, a tak vie v priebehu jedného dňa zanalyzovať viacero ponúk.

5. Hypotekárny špecialista tiež vie, že nie každá hypotéka s najnižším úrokom musí byť pre klienta vhodná. Niektoré nízke úrokové sadzby sú spojené s rozličnými poplatkami, o ktorých klient nevie. Tieto poplatky sa týkajú katastra, spracovania hypotéky, poistenia úveru alebo služieb, ktoré klientovi banka predá, no v skutočnosti ich ani nepotrebuje. Úrok sa teda na prvý pohľad môže zdať nízky, no po sčítaní všetkých poplatkov nemusí byť až taký výhodný.

6. Od spolupráce so špecialistami odrádzajú ľudí aj kolujúce mýty, podľa ktorých sú všetci finanční sprostredkovatelia podvodníci. Je pravda, že pred pár rokmi nastal v oblasti finančných služieb veľký boom a finančných odborníkov ste mohli stretnúť na každom kroku. Viacerí z nich prišli takpovediac "z ulice" a o svete peňazí nemali veľa poznatkov, čo zapríčinilo viacero negatívnych skúseností a následný vznik spomínaných fám. Vždy sa obráťte na overeného hypotekárneho špecialistu spolupracujúceho s viacerými bankami. 

enlightened Ak máte záujem o získanie výhodnej hypotéky, kontaktujte nás. Radi vám pomôžeme wink


Povedzte o tom svojim známym

Komentáre k článku
Súvisiace články
Všetky práva vyhradené © 2024 advholding.sk