Potrebujete rýchlu radu? Ozvite sa nám na +421 902 670 377 alebo napíšte nám!

Holobyt a štandard - aký je medzi nimi rozdiel?

| Author: Katarína Petríková

Ak práve hľadáte nový domov a neviete sa rozhodnúť, či je lepší holobyt alebo štandard, nasledujúce riadky Vám pri výbere pomôžu wink

Hodí sa pre Vás štandard?

Byt so štandardným vybavením ponúka dve skvelé výhody - bývanie za výhodnú cenu a navyše bez starostí. Už z názvu vyplýva, že ide o byt, v ktorom za Vás developer zaistí štandardnú vybavenosť bytu, teda obklady, dlažby, podlahy, zárubne... So štandardom získate cenovo výhodné vybavenie, pretože developer objednáva materiály vo väčšom množstve a s veľkou pravdepodobnosťou si bude môcť uplatniť množstevnú zľavu, ktorú by ste ako jednotlivec nedostali.

Ďalším plusom štandardu je, že developer poskytuje na bytové vybavenie záruku a ak dôjde k reklamácii, je povinný problém vyriešiť. Pokiaľ nebude vybavenie bytu lahodiť Vášmu vkusu, môžete developera požiadať za príplatok o tzv. nadštandard, ktorý by mal lepšie zodpovedať súčasným módnym trendom.

Pokiaľ chcete ušetriť čas a peniaze, štandard je pre vás to pravé riešenie. Sťahovať sa do zariadeného bytu je oveľa príjemnejšie ako sťahovanie medzi prázdne steny. Aj prípadné odsťahovanie nezaberie toľko času a námahy ako pri holobyte.

Pre náročnejších

Ušetrenie starostí so zariaďovaním bytu je pri štandarde obrovským plusom, no zároveň aj nevýhodu. Niekto sa zariadenému bytu poteší, pre niekoho to zas môže znamenať obmedzenie a nemožnosť prispôsobiť si bývanie podľa seba. 

Ak chcete, aby bolo všetko podľa Vášho gusta, obzerajte sa radšej po holobytoch. Pri tejto alternatíve si môžete upraviť dispozíciu bytu podľa seba, pričom je ale nutné dávať pozor na inštalačné jadrá a statiku. S týmto Vám môže pomocť interiérový architekt, ktorý nesie zodpovednosť za prípadné závady a poradí nielen s technickými záležitosťami, ale aj s celkovým interiérovým designom. V tomto prípade si ale k cene za zariadenie pripočítajte aj sumu za prácu architekta.

Buďte pripravení na to, že do holobytu investujete viac finančných prostriedkov než do štandardu. Je to však cena za to, že každý meter v byte bude zodpovedať Vašim predstavám.


Povedzte o tom svojim známym

Komentáre k článku
Súvisiace články
Všetky práva vyhradené © 2024 advholding.sk