Potrebujete rýchlu radu? Ozvite sa nám na +421 902 670 377 alebo napíšte nám!

Pri poistení môžete využívať rôzne výhody aj vtedy, ak k poistnej udalosti nedôjde

| Author: Katarína Petríková

O aké benefity ide? 

Modernizácia poistenia 

Poistné produkty sa neustále inovujú a prispôsobujú nielen potrebám súčasnej doby, ale aj potrebám klientov. Poisťovne preto čoraz viac zostavujú poistenia na mieru podľa najčastejších požiadaviek klientov a poskytujú s nimi súvisiace pripoistenia a bonusy. 

Demografický vývoj je v našich končinách charakteristický starnutím obyvateľstva. Prirodzene viac starších ľudí znamená viac chorých a odkázaných na poistenie. Niektoré poisťovne preto zvýšili vstupný vek klienta pre poistenie kritických chorôb z 55 rokov na 60 rokov, a tiež upravujú aj poistnú dobu pre poistenie kritických chorôb. Modernizáciou poistenia sa môžu výrazne znížiť náklady na starostlivosť v prípade nečakaných zdravotných situácií.

Pre seniorov je v ponuke aj benefit asistenčnej služby a pripoistenie pre prípad nesebestačnosti. Dôchodcom, ktorí chcú fungovať samostatne vo vlastnom byte či dome, je v prípade potreby zabezpečená pomoc a služba domácej asistencie. 

Lekár na telefóne

V ponuke poisťovní sa v rámci životného poistenia objavila aj telefonická konzultácia zdravotného stavu. Ide o nonstop službu, vďaka ktorej môže klient s lekárom konzultovať svoj zdravotný problém, príznaky ochorenia, prevenciu ochorenia, užívanie liekov alebo získať potrebné informácie o preventívnej starostlivosti a dostupných liečivách na Slovensku. Klienti môžu využívať aj služby právnej asistencie a s právnikom pre oblasť zdravia konzultovať problematiku chorôb z povolania, pracovné úrazy či pochybenia pri poskytovaní lekárskej starostlivosti.

Lepšia kvalita ošetrenia 

Verejné zdravotné poistenie kryje len nutné minimum, ktoré je často nedostatočné. Komerčné poisťovne to preto riešia formou pripoistení a benefitov k poistkám. Nad rámec bežného poistného krytia ponúkajú klientom individuálne zdravotné pripoistenie zahŕňajúce pripoistenie chirurgických zákrokov, ktoré poistený podstúpil v dôsledku choroby alebo úrazu. Existuje aj pripoistenie preventívneho vyšetrenia, z ktorého má poistený nárok na zabezpečenie a úhradu nákladov nad rámec verejného zdravotného poistenia.

Prostredníctvom benefitov sa poisťovne sa snažia zlepšiť život svojich poistencov, čo môže smerovať k rýchlemu uzdraveniu, skráteniu doby hospitalizácie alebo k zvýšeniu pravdepodobnosti, že k ochoreniu alebo jeho zhoršeniu vôbec nedôjde.

Potrebujete poradiť pri výbere poistenia? Sme tu pre vás wink.


Povedzte o tom svojim známym

Komentáre k článku
Súvisiace články
Všetky práva vyhradené © 2024 advholding.sk